Voorgaand

 

De COVID-19-crisis en de snelle groei van telewerk hebben tot een enorme toename van het aantal cloudgebruikers geleid. Volgens het recente onderzoek “Global cloud survey” van Denodo verklaart bijna 75% van de IT-respondenten dat ze de cloud al gebruiken voor bepaalde doeleinden. Deze aanpak werkt dankzij de vele voordelen ervan: een vlottere en modernere gebruikerservaring, veel flexibiliteit en optimalisatie van de kosten. Daarnaast biedt de cloud, ondanks de vele vooroordelen die er bestaan, wel een hoge beveiliging.

Digitale beveiliging, een complexe en steeds grotere uitdaging

Cyberaanvallen worden niet alleen talrijker, maar ook steeds complexer. Een onderzoek over de kosten van gegevensverlies dat in 2016 door het Ponemon Institute werd uitgevoerd, schat de gemiddelde totale kost van een verlies van gevoelige informatie op 4 miljard dollar. Uit het “Annual Cybersecurity Report” van Cisco uit 2017 blijkt dat 20% van de bedrijven klanten verliest wanneer ze het slachtoffer worden van een cyberaanval.

Bedrijven moeten zich absoluut bewust worden van het belang van beveiliging voor hun steeds veranderende technologische omgeving.

Microsoft, een beveiligde publieke cloud

Microsoft is wereldwijd dé referentie voor clouddiensten, vooral dankzij zijn expertise op het gebied van beveiliging. De troeven van deze wereldleider? Het bedrijf investeert meer dan 1 miljard dollar per jaar in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van cybersecurity, beschikt over een team van 3500 beveiligingsspecialisten en kan prat gaan op meer conformiteitsattesten dan andere cloudleveranciers, waaronder het prestigieuze ISO 27001-certificaat betreffende de veiligheid van IT-systemen.

Om de veiligheid van de IT-infrastructuur, applicaties en gegevens van bedrijven te garanderen, biedt Microsoft Azure met name verschillende geïntegreerde beveiligingsoplossingen die maximale bescherming bieden.

De diensten voor identiteits- en toegangsbeheer in Microsoft Azure

Beveiliging met een wachtwoord volstaat niet. Met Multi-Factor Authentication (MFA) of meervoudige verificatie kan 99,9% van de identiteitsaanvallen worden voorkomen. De implementatie van voorwaardelijke toegang en van “Zero Trust” gaat nog een stap verder door de toegang van medewerkers tot hun on-premises en cloud-apps en hun eigen gegevens te beperken.

Deze basisprincipes voor veilig werken op afstand zijn voor sommige bedrijven voldoende. Elders is een meer geavanceerde aanpak nodig.

Permanent veiligheidsbeheer met Azure Security Center

De tool staat garant voor een schaalbaar en proactief veiligheidsbeheer. Ze toont de beveiligingsstatus van de klant in een realtime dashboard en een lijst met aanbevelingen. Op basis van de gegevens in dat dashboard kan het bedrijf zich permanent beschermen tegen aanvallen en worden acties voorgesteld om aan het beveiligingsbeleid te voldoen en de vastgelegde doelstellingen te bereiken.

De twee andere oplossingen Azure Advanced Threat Protection en Azure Sentinel bieden ook beveiligingsoverzichten om bedreigingen op te sporen en snel een reactie te krijgen om ze te bestrijden.

Voor een optimalisering van de beveiliging is voortdurend beheer van deze geïntegreerde beveiligingsoplossingen nodig. Voor een agile en veilige cloudtransformatie met een kwaliteitspartner kunt u rekenen op de oplossing USpace van SPIE Belgium ICS.

Related tags :

Gerelateerde berichten :


Voorgaand