Slimme kantoorgebouwen: wat zijn de voordelen voor de betrokkenen?

De digitalisering is alomtegenwoordig in veel sectoren en ook de vastgoedsector ontsnapt er niet aan. Er is een technologische revolutie aan de gang in deze sector waardoor de bouw van Smart Buildings en de digitalisering van bestaande gebouwen versnellen. Voor de bedrijfswereld uit zich dat door de evolutie van traditionele kantoren naar Smart Offices.

Success-Story : Nelissen

Nelissen is een toonaangevende Belgische speler op de internationale baksteenmarkt en is al bijna 100 jaar actief in de bouwsector. Naar aanleiding van de ingebruikname van een nieuwe showroom in Lanaken en in lijn met de visie die duidelijk gericht is op de digitale transformatie, heeft de IT-manager van Nelissen in 2018 een project opgestart om het printerpark onder handen te nemen.

Efficiënt en vlot werken met SaaS, ook buiten de onderneming

Steeds meer bedrijven geven hun werknemers immers de kans om thuis aan de slag te gaan. Deze trend vereist soms enige aanpassingen van de werkplek en ondernemingen doen dan ook steeds vaker een beroep op de cloud: een systeem waardoor werknemers toegang hebben tot hun persoonlijke en bedrijfsgegevens, zonder dat ze fysiek aanwezig moeten zijn op kantoor.

«Smart Mobility» als oplossing voor het mobiliteitsprobleem?

Het drukke verkeer in de stadscentra, de groei van de bevolking in steden, de verhoogde luchtvervuiling, de zomerse evenementen die in de steden worden georganiseerd en die een heleboel mensen lokken…, al deze elementen geven duidelijk aan dat mobiliteit, nu en in de toekomst, een echte uitdaging is voor de politiek, het is dus noodzakelijk om “Smart” oplossingen te bepalen en in te voeren.