Duurzame ontwikkeling wordt steeds belangrijker. Het is voor de toekomst van onze planeet een centraal thema geworden dat wil inspelen op de behoeften van de huidige generaties zonder die van de toekomstige generaties in gevaar te brengen. Duurzame ontwikkeling streeft naar een evenwicht tussen de verschillende economische, sociale en ecologische aspecten. Onze partner PaperCut heeft een oplossing ontwikkeld om dat alles te vergemakkelijken.

  • Wat is PaperCut?

PaperCut is software voor print management die miljoenen mensen helpt om minder te verspillen en tegelijkertijd te genieten van een uitstekende printervaring. Daar bij wordt uitgegaan van het opzet om klanten veilig en betrouwbaar te laten printen en tegelijkertijd afval te beperken om zo duurzame ontwikkeling te bevorderen. De oplossing is ontworpen voor enerzijds gebruiksgemak en anderzijds monitoring en controle van de prints en kopieën.

PaperCut streeft heel wat doelen na: minder papierverspilling, doorsturen van printopdrachten naar andere printers, monitoring van prints en kopieën van alle gebruikers, bewustwording van verspilling en zelfs een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het is bewezen dat PaperCut het printvolume van een bedrijf tot 15% kan verlagen.

Bovendien wordt de gebruiker gesensibiliseerd rond verspilling en respect voor het milieu.

  • Enorme voordelen

De keuze voor de oplossing PaperCut biedt bedrijven tal van voordelen.

Om verspilling te verminderen, bestaan er heel wat mogelijkheden die makkelijk te implementeren zijn. Een voorbeeld is een verlaging van de papier- en inktkosten door in zwart-wit en dubbelzijdig te printen.

U kunt uw eigen printbeleid uitwerken. Zo kunt u bijvoorbeeld volumineuze afdruktaken naar efficiëntere printers sturen, automatisch foutieve taken verwijderen, …

Beveilig uw afdrukken met PaperCut. Met badges en toegangscodes maakt u uw afdrukken immers veiliger. Gebruikers moeten bijvoorbeeld eerst een code invoeren om zich te authenticeren voordat ze vertrouwelijke documenten kunnen ophalen. Ook het aantal ongewenste afdrukken neemt af.

PaperCut is tevens beschikbaar als app zodat u kunt opteren voor mobiel printen, wat het gebruik vergemakkelijkt.

Tot slot hebt u eveneens de mogelijkheid om uw fotokopieën, afdrukken en scans in real time te volgen. Die zijn vanaf elke browser te bekijken, waardoor u de gebruiker bewuster kunt maken van zijn of haar gebruik.

  • Concrete acties

PaperCut heeft PaperCut Grows uitgewerkt, een programma voor duurzame ontwikkeling dat afvalvermindering mogelijk maakt én een echte impact heeft op de bossen wereldwijd.

Met PaperCut Grows kunnen bedrijven immers hun milieu-impact verkleinen door rechtstreeks te investeren in de aanplanting van bomen over de hele wereld en tegelijkertijd hun printerpark efficiënt te beheren.

Deze gebruiksvriendelijke tool zet uw geprinte documenten om in geplante bomen via een kleine startinvestering per printer.

Dankzij dit nieuwe idee wordt er heel wat minder papier verspild. Bovendien worden er zo ook bomen geplant, een belangrijke bron voor onze planeet.

Deze actie helpt ook de opwarming van de aarde tegen te gaan, aangezien bomen onze belangrijkste bondgenoot zijn om de uitstoot van broeikasgassen op te vangen.

Momenteel werden er dankzij PaperCut al 3,2 miljard pagina’s minder geprint en hoefden er 386.391 minder bomen te worden gekapt, wat niet niets is.

Met zijn talloze voordelen kan het innovatieve en krachtige idee PaperCut de ecologische voetafdruk van uw organisatie concreet helpen verkleinen. Wacht niet langer en kies voor deze oplossing om papierverspilling te helpen verminderen. Surf voor meer informatie over de oplossing naar onze printing oplossingen.