Voorgaand

IT support working from home - IT Talents Solutions

 

We kunnen er niet omheen: COVID-19 heeft de digitale transformatie van de bedrijven versneld. De bedrijven en hun medewerkers moesten flink wat aanpassingsvermogen en flexibiliteit aan de dag leggen om in volle crisistijd hun digitalisering te lanceren en die transformatie tot een goed einde te brengen. Vincent Schaller, Manager van onze Business Unit (=BU) IT Talents Solutions, vertelt ons hoe zijn BU tijdens de crisis Belgische bedrijven kon begeleiden bij hun digitale transformatie.

Volgens de Dell Technologies Digital Transformation Index maakte 80% van de organisaties in 2020 plannen voor een digitale transformatie. Ze hadden immers geen andere keuze dan zich aan te passen aan de situatie door voorrang te geven aan telewerk en hun gebruikers een geëvolueerde technologische omgeving aan te reiken.

Een organisatie gaat doorgaans echter niet moederziel alleen het avontuur van de digitale transformatie aan, omdat de vereiste competenties op het gebied van IT niet altijd intern aanwezig zijn. Digitalisering kan pas slagen onder begeleiding van bekwame IT-partners. Bij ICS kon de BU IT Talents Solutions al van bij het begin van de gezondheidscrisis Belgische bedrijven helpen om de uitdaging van een snellere digitale transformatie aan te gaan. De activiteiten van onze afdeling IT Talents Outsourcing leverden dankzij hun brede flexibiliteit allerlei voordelen op tijdens de crisis. Vincent Schaller, BU Manager, legt uit:

Beschrijf even kort je BU 

“IT Talents Solutions bestaat uit drie pijlers. 1- Delegeren, dus op korte termijn nieuwe IT-talenten in een organisatie integreren; 2- User Corner is onze oplossing om de gebruikers te ondersteunen. Wij staan dicht bij onze afnemers en bieden een gerichte expertise voor een maximale dienstverlening aan de medewerkers; 3- Try and Hire is een oplossing die gedurende 6 maanden een medewerker ter beschikking stelt, waarbij deze nadien kan worden aangeworven als de competenties van dit talent in de smaak vallen. Onze diensten en oplossingen vormen een echte meerwaarde voor de hr-diensten van de ondernemingen. Ze spelen namelijk in op de problemen met de aanwerving van nieuwe werknemers in een tijdperk waarin bedrijven volop digitaliseren en er te weinig IT-profielen zijn.”

Hoe kon IT Talents Solutions de Belgische bedrijven in hun digitale transformatie bijstaan tijdens de gezondheidscrisis door COVID-19?

“De crisis heeft aangetoond dat bedrijven meer moesten inzetten op het digitale aspect. Omdat ze intern niet altijd over de nodige mensen beschikten of zich moesten blijven focussen op andere projecten, werd er vaker een beroep gedaan op de consultants van onze BU. En die vraag zit ook nu nog steeds in de lift. Daarnaast lopen de taken sterk uiteen en moeten ze snel starten. Tijdens de eerste lockdown hadden de projecten vooral betrekking op telecommunicatie met bijvoorbeeld de installatie van tools zoals Teams, Office 365 … en opleidingen over die nieuwe toepassingen. Er is ook duidelijk meer vraag naar ondersteuning van de gebruikers. Dat we voor die vele aanvragen een oplossing konden bieden, is vooral te danken aan onze ruime waaier aan IT-profielen en onze expertise op dat gebied.”

Vertel eens wat meer over de flexibiliteit, de grootste troef van IT Talents Solutions tijdens de crisis.

“Niemand weet nog hoe lang de situatie zal blijven duren en mensen aanwerven kost geld. Bedrijven staan dus niet altijd te popelen om nieuwe medewerkers aan te nemen. Dankzij IT Talents Solutions kunnen organisaties voor een bepaalde periode hun teams versterken of nieuwe talenten integreren zonder iemand te moeten aanwerven. Tegelijkertijd behouden ze een goed overzicht van de kosten en het project. We zorgen overigens heel goed voor onze medewerkers en moedigen onze klanten aan om de voorkeur te geven aan telewerk.”

Dankzij de flexibiliteit die de oplossingen van onze BU konden aanreiken, moesten bedrijven hun projecten niet opschorten en konden ze hun digitalisering voortzetten of opstarten.

Wil u ook om één van deze redenen een beroep doen op onze Business Unit IT Talents Solutions? Contacteer ons vandaag nog!

Related tags :


Voorgaand