Voorgaand

Dankzij de OPEX-financiering van SPIE hoeft Versalis zich geen zorgen meer te maken over het beheer van zijn IT-materiaal en transformeert het bedrijf zijn investeringsuitgaven in operationele kosten.

Het bedrijf

Versalis is de chemische tak van de Eni-groep die over de hele wereld actief is in de sectoren van de basischemie, intermediairen en plastic, rubber en hernieuwbare bronnen. De bijna 400 verschillende producten die het bedrijf creëert dienen meer bepaald voor de auto-industrie, de landbouw, medische sector en technische consumptiemiddelen.

De uitdaging

Versalis besloot tijdens zijn verhuis naar Brussel in 2015 om geen nieuwe IT-uitrusting meer te kopen maar om het te huren. Waarom? Om flexibel te blijven dankzij de mogelijkheid om de technologische uitrusting te vervangen eens het achterhaald is en om geen te grote bedragen te hoeven investeren in IT.

De oplossing

Via Global Rent, de financiële oplossing van SPIE Belgium – Afdeling ICS, koopt Versalis geen materiaal meer aan onder de vorm van investering maar als operationele leasing. Voor alle nieuwe bestellingen van IT-uitrusting, financiert SPIE Versalis. Dankzij deze oplossing kan het IT-materiaal dus gemakkelijk vernieuwd worden en geniet Versalis van de meest recente technologieën op de markt. Bovendien, worden zo de investeringsuitgaven voor technologie van het bedrijf omgevormd tot operationele kosten.

De balans

Versalis somt meerdere sterke punten : de flexibiliteit van de oplossing, de kwaliteit van de diensten evenals de relatie die zij hebben met SPIE, het beheersgemak van het IT-materiaal en het financiële voordeel.

“Al mijn projecten met SPIE zijn ontzettend dynamisch!”

Vincenzo Demaria ICT & General Services Coordination Manager.

You do not have access to view this content.

Related tags

Gerelateerde berichten :


Voorgaand