Voorgaand
Het bedrijf vindt operationele doeltreffendheid dankzij de Cloud.

Het bedrijf

Lamy, filiaal van de Franse groep Nexity, een grote naam in de immobiliënsector, is vooral werkzaam in het beheer van gebouwen. Zij beheren om en bij de 20.000 loten van woningen, appartementen en handelszaken. Verdeeld over 4 agentschappen in België stelt Lamy een 70-tal mensen te werk.

De uitdaging 

Alvorens hun autonomie te verkrijgen inzake IT, was Lamy afhankelijk van de procedures en diensten die werden aangeboden door het Franse moederbedrijf.  Deze situatie bracht voor de medewerkers vertraging van het netwerk met zich mee, evenals een gebrek aan reactiviteit en bijgevolg was dit operationeel zeer belastend. Op aanraden van SPIE, heeft de afgevaardigde bestuurder, Dhr Marc Milcamps, er voor gekozen om over te stappen naar Cloud.

De oplossing 

Volledig opgebouwd door de divisie ICS van SPIE Belgium, wordt deze oplossing ondergebracht in een beveiligde cloud infrastructuur in een datacenter in België, met aansluitingen naar lokale oplossingen zoals onder andere pc’s en netwerken. De gegevens en toepassingen worden echter gecentraliseerd binnen de Cloud.

De balans

Dankzij deze nieuwe oplossing, geniet Lamy op datum van vandaag van flexibiliteit, mobiliteit en centralisering van hun gegevens. Dit brengt met zich mee dat er een zekere cohesie bestaat die het onderhoud en updaten van de gegevens vergemakkelijkt. « Dit alles was een beetje een sprong in het duister, maar op datum van vandaag heb ik hier absoluut geen spijt van. We beschikken tegenwoordig over een enorme flexibiliteit», verduidelijkt de afgevaardigde bestuurder.

« In mijn loopbaan heb ik heel wat veranderingen meegemaakt. Deze vlotte overgang naar de cloud getuigt ervan dat SPIE dit project goed heeft voorbereid. »

Marc Milcamps, Gedelegeerd bestuurder van Lamy

You do not have access to view this content.

Related tags

Gerelateerde berichten :


Voorgaand