Voorgaand
backup-cloud-hand-touching-cloud

Wist u dat 30% van de organisaties in 2020 te kampen had met gegevensverlies? Nochtans moeten gegevens nu meer dan ooit beschermd worden. Gegevens worden immers beschouwd als het zwarte goud van de 21ste eeuw en het gebruik is onderworpen aan regelgeving. Een virus, ransomware, menselijke fouten … kunnen leiden tot gegevensverlies. Daarom is het voor een bedrijf belangrijk om een beroep te doen op een back-updienst. Een back-up in de cloud is een mogelijke oplossing.  U kunt er de informatie van uw bedrijf mee beveiligen en snel weer herstellen wanneer zich een technisch incident voordoet.

Wat is back-up in de cloud?

Bij een back-up in de cloud, of online back-up, wordt een kopie van de gegevens van een organisatie gemaakt en naar een externe server gestuurd. Dankzij die uiterst flexibele en schaalbare dienst kan de organisatie de bescherming van haar gegevens versterken en ze snel herstellen na een computerprobleem.

Een back-upstrategie in de cloud biedt heel wat voordelen:

         1. U bent minder afhankelijk van lokale opslag

Worden uw gegevens ter plaatse opgeslagen? Uitsluitend vertrouwen op zo’n reservekopie verhoogt het risico op gegevensverlies. Lokale opslag is immers kwetsbaar en storingen zijn mogelijk. Door de reservekopie ter plaatse over te zetten naar een back-updienst in de cloud kan de onderneming haar resources veilig opslaan op een andere locatie en er snel toegang toe krijgen in geval van een IT-probleem.

         2. U kunt zich wapenen tegen de risico’s van ransomware

Steeds meer bedrijven worden het slachtoffer van ransomware. Die software blokkeert de toegang tot alle bestanden van de organisatie. Een reservekopie in de cloud biedt extra bescherming tegen cyberaanvallen en maakt dat de gegevens na een incident makkelijker beschikbaar zijn.

         3. U kunt het probleem opvangen van werknemers die onopzettelijk gegevens wissen

Per ongeluk documenten wissen, het is snel gebeurd. Dankzij een back-updienst in de cloud gaat het uitgevoerde werk niet verloren omdat altijd de meest recentste versie wordt bewaard en kan worden hersteld.

Kortom, met een back-up in de cloud kan een bedrijf zijn gegevens zo snel mogelijk herstellen in geval van een intern of extern probleem. De downtime van het bedrijf wordt beperkt en de gegevens zijn altijd toegankelijk.

SPIE Belgium ICS begeleidt u bij uw back-upstrategie in de cloud. Onze experten geven u graag advies over de beste oplossing voor uw bedrijf. Neem contact met ons op en beperk uw risico op gegevensverlies! Interesse in een cloudoplossing die uw resources op elk moment veilig en toegankelijk houdt? Ontdek hier onze oplossing.


Voorgaand