Voorgaand
business woman travaille sur ordinateur

Bedrijven zijn zich steeds meer bewust dat ze dringend iets moeten doen om hun milieu-impact terug te schroeven. Vandaag integreren veel bedrijven duurzame maatregelen in hun strategie en ze stappen over op groenere producten en diensten.

Ter gelegenheid van Wereldmilieudag op zondag 5 juni schotelen wij u drie artikelen voor waarin we een groene IT-oplossing uit de doeken doen. Ontdek hoe u duurzame infrastructuur- en printoplossingen kunt uitrollen.

 

1- Green Computing: hoe het energieverbruik van IT-diensten optimaliseren?

Bedrijven kunnen niet meer zonder hardware en IT-diensten. Die zijn nochtans grote én vervuilende energieverslinders. De oplossing? Groene en duurzame IT, die gestoeld is op een optimalisatie van het energieverbruik van de hardware en de IT-diensten en -infrastructuur. Waarom en hoe aan Green IT doen? Hier vindt u meer informatie.

 

2- Duurzame printoplossingen voor minder afval

Volgens een onderzoek van Quocirca over printbeheer wordt het terugschroeven van de milieu-impact als een nog grotere uitdaging gezien dan het terugdringen van de kosten. Maar ondanks het feit dat telewerken enorm is toegenomen en ondanks de wens van de bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, blijft de printer essentieel voor de werknemers.

Daarom moeten concrete acties op touw worden gezet om het personeel aan te moedigen om hun printgewoonten te veranderen zodat binnen de organisatie minder papier, toners en energie worden verbruikt. Ontdek in dit artikel 4 concrete oplossingen.

 

3- Recycling en upgrade van uw printers en consumables

SPIE Belgium ICS zet zich actief in om de planeet te beschermen door de printapparatuur van de klanten te optimaliseren. Terugname van afgedankte apparatuur, recyclage van de inktpatronen, refurbishen van de apparaten … Het zijn stuk voor stuk maatregelen om de milieu-impact van uw printerpark te verkleinen. Meer weten.

 

Interesse in andere IT-onderwerpen? Ga naar onze blog.


Voorgaand