Voorgaand

Het aantal bedrijven dat is overgestapt naar de cloud, is fenomenaal gestegen. Dit is een van de meest opvallende vaststellingen van 2020 en in de IT-wereld. Uit de resultaten van een onderzoek over cloud computing dat IDG in 2020 uitvoerde, blijkt dat deze trend zich de komende jaren zal doorzetten. Volgens dit onderzoek stijgen de IT-budgetten die voor dit soort infrastructuur worden uitgetrokken elk jaar. De gemiddelde investering van de bedrijven in de cloud is tussen 2018 en 2020 zelfs met 59% toegenomen.

Dit model wint steeds meer aan populariteit omdat het tal van voordelen in petto heeft, zoals flexibiliteit en elasticiteit, een hoog niveau van beveiliging, mobiliteit en een pay-per-use-model.
Bent u een van de bedrijven die hun aanwezigheid in de cloud willen uitbreiden? Of overweegt u gewoon een overstap naar de cloud? Gegevens en toepassingen migreren is een complex proces. Dit zijn drie dingen die u niet mag doen wanneer u overstapt naar de cloud:

     1. Blind vooruitgaan

Voor u uw project aftrapt om over te stappen naar de cloud, moet u een sterk en efficiënt plan opstellen. Zonder een ernstige aanpak is migratie vaak een knoeiboel, kan het leiden tot vergetelheden of fouten in de beveiliging, de back-up of de beschikbaarheid van het netwerk en dus tot een erbarmelijk resultaat.

     2. Migreren zonder expertise

De cloud is een complexe technologie die u onder de knie moet hebben om een migratieproject in goede banen te leiden. Anders dan voor een on-premise IT-infrastructuur hebt u voor het cloudontwerp en de tools specifieke vaardigheden nodig. Zonder deskundig personeel of externe ondersteuning kunnen de migratie en het onderhoud van de nieuwe infrastructuur niet efficiënt worden uitgevoerd.

     3. Vergeten een lijst te maken

Private cloud, publieke cloud, hybride cloud, multi cloud, on-premises infrastructuur, IaaS, PaaS of SaaS-diensten, er zijn talloze IT-modellen en -diensten die allemaal hun voordelen hebben. Een doorlichting van de IT-infrastructuur aan het begin van een project is cruciaal om de IT-strategie te kiezen die het best inspeelt op de behoeften van uw bedrijf.

Vraagt u zich na het lezen van deze drie te vermijden praktijken af waar u met uw cloudmigratie moet beginnen? Bent u bang uw schouders te zetten onder een dergelijk project?

Neem op 31 maart om 12.30 u deel aan ons webinar “Don’t “move to the cloud” : let’s build your blueprint” op het Infosecurity.be online event. De Cloud bestaat al meer dan een decennium, maar toch bestaan er nog veel misvattingen. Migratieprojecten verwaarlozen belangrijke elementen zoals beveiliging, veerkracht en kostenoptimalisering. Er moet een fundering gelegd worden die de evolutie in de tijd kan doorstaan en die zich aan belangrijke mutaties kan aanpassen. Peter van SPIE Belgium ICS zal u begeleiden bij de juiste aanpak om uw doel te bereiken.

Related tags :

Gerelateerde berichten :


Voorgaand