Voorgaand

In ons laatste artikel « De beveiliging van professionele printers laat op zich wachten », hebben we vooral de nadruk gelegd op het belang van de beveiliging van de printers in het bedrijf.  Desondanks het feit dat printers zeer kwetsbaar zijn voor bedreigingen van cybercriminaliteit, merken we dat slechts 16% van de IT verantwoordelijken die recent hebben deelgenomen aan een enquête van Spiceworks zich bewust zijn van het verhoogde bedreigingsrisico of beveiligingslacunes.

Een makkelijke oplossing hiervoor ? Kies voor de ingebouwde veiligheidsopties. Een hiervan bestaat erin dat de gebruiker zich dient aan te melden en het zo mogelijk maakt om in alle veiligheid te printen. Binnen alle mogelijke oplossingen die er bestaan, hebben we voor u de functie PaperCut gekozen.

Beveiliging van de print procedure

De beveiliging van de werkomgeving houdt alle bedrijven in de ban. De gegevens evenals alle toegangspunten dienen te worden onderworpen aan een verhoogde beveiliging om zo elk mogelijk risico op cybercriminaliteit af te wenden. Net als elke andere toegang tot het netwerk, zoals draagbare computers of GSM’s, vraagt ook het printerpark om speciale aandacht.  Aan de basis van het IoT tijdperk en de multifunctionele printers, is de integratie van veiligheidsoplossingen van essentieel belang om de professionele gegevens te beschermen. De identificatie aan de hand van een badge of pincode laten de gebruiker toe om zijn documenten in alle veiligheid uit te printen. Bovendien beveiligt en codeert deze PaperCut oplossing de gegevens in elk stadium van de print procedure.

Tijdperk van mobiliteit en flexibiliteit

Mobiliteit en flexibiliteit zijn twee steeds terugkerende noden in de NWOW tendens (New Ways of Working). Deze twee noden integreren in het printen wordt een echte noodzaak in de procedure van het digitaliseren van de bedrijven. PaperCut maakt het voor de medewerkers mogelijk om van eender waar en op elk moment in alle veiligheid te printen. Deze oplossing past perfect in de BYOD politiek (Bring your own device) die een bedrijf wil invoeren, het maakt het zelf mogelijk om te printen van elk mobiel apparaat. Bovendien is het mogelijk om PaperCut te installeren op verschillende servers en is hij verenigbaar met een heleboel geïntegreerde oplossingen.

Een ecologische aanpak

Meer en meer bedrijven wensen het gebruik van papier en energie tot een minimum te beperken en bovendien willen ze bijdragen aan het recycleren van toebehoren. Het verminderen van de ecologische voetafdruk brengt bedrijven er toe om een print politiek in te voegen. Door de verschillende ingebouwde functies zoals onder andere: het invoegen van een quota; de verplichting om recto/verso te printen; het ter beschikking stellen van een web interface die het aan de verantwoordelijke mogelijk maakt om de impact op het milieu vast te stellen, zorgt PaperCut er voor dat de medewerkers hun printgedrag aanpassen.

De uitdagingen met betrekking tot veiligheid, mobiliteit, flexibiliteit en milieu kunnen dus worden behaald door het integreren van de printers in een oplossing die het hoofd biedt aan deze uitdagingen en toch in lijn ligt met de bedrijfspolitiek.

De afdeling ICS van SPIE Belgium is PaperCut gecertificeerd. Binnen een ecosysteem, integreren wij de oplossing in nauwe samenwerking met de gecertificeerde dienstencentrum ITS. In functie van uw noden, staan onze experts tot uw volledige beschikking om u te begeleiden in elke project van “beveiligd printen”.

 

Related tags :

Gerelateerde berichten :


Voorgaand