Voorgaand

We mogen niet zomaar vertrouwen op het huidige digitale ecosysteem. Bedreigingen van buitenaf maar ook van binnen worden steeds geraffineerder. Hieruit ontstond de “Zero Trust beveiliging”-filosofie, een benadering die ervan uitgaat dat vertrouwen nooit impliciet mag zijn. In plaats daarvan moeten elk verzoek, elke gebruiker en elke actie worden gecontroleerd vóór ze worden toegestaan.

Het Zero Trust-model is gebaseerd op een aantal basisprincipes: nooit vertrouwen, altijd controleren, de middelen de hele tijd zichtbaar maken en in de gaten houden, en kiezen voor een grondige beveiliging. Het idee hierachter? Elk deeltje van het netwerk als een onbetrouwbare entiteit beschouwen, ongeacht de locatie of de link met andere elementen.

Deze benadering lijkt in de praktijk misschien moeilijk haalbaar. Toch wordt ze stilaan een must door de nieuwe manieren van werken, zoals telewerk en toegang op afstand. Deze manieren hebben de traditionele beveiligingsperimeter uitgebreid en nieuwe deuren opengezet voor aanvallen.

Een Zero Trust-strategie is cruciaal.

SPIE helpt u bij de uitrol van een Zero Trust-beleid door de identiteiten, endpoints en nog veel meer te beschermen. “De menselijke firewall opbouwen” is in deze aanpak een essentieel element, gericht op de sensibilisering rond beveiliging en identiteitsbeheer. Dankzij onze focus op “Audit & Governance” kunnen we beveiligingsevaluaties doen met behulp van onze Cyber Security Roadmap-oplossing aan de hand van de beste praktijken in Zero Trust-technologieën.

Onze huidige samenwerking met Microsoft versterkt en bestendigt onze keuze voor een complete Zero Trust-architectuur, ook op lange termijn. Wie meer wil weten over onze aanpak, kan de presentatie bekijken van onze expert Etienne Coppin, Chief Information & Security Officer.


Voorgaand