Voorgaand
Ville de Nivelles

Dankzij de expertise van SPIE Belgium ICS in het optimaliseren van IT-omgevingen, was de Stad Nijvel in staat om de uitdagingen met betrekking tot het beheer van haar IT-middelen op te lossen.

De organisatie

De gemeente Nijvel, gelegen in de Belgische provincie Waals-Brabant, wordt beheerd door een gemeentebestuur. Dit bestaat uit ongeveer 140 medewerkers en 140 arbeiders die allemaal samenwerken om het dagelijkse leven van de inwoners van Nijvel te verbeteren. De activiteiten van het gemeentebestuur zijn talrijk en gevarieerd, waaronder het beheer van de stad in al haar aspecten, zoals stadsplanning, mobiliteit, cultuur, sport, onderwijs, milieu, economie, veiligheid en vele andere.

De uitdaging

Om de uitdagingen van de groeiende complexiteit van haar IT-infrastructuur aan te gaan, besloot het gemeentebestuur van Nijvel te kiezen voor een nieuwe uitgebreide, robuuste en veerkrachtige oplossing van SPIE Belgium ICS. De belangrijkste uitdaging was het minimaliseren van de single points of failure om de continuïteit van de dienstverlening en de veiligheid van het informatiesysteem te garanderen.

De oplossing

De oplossing die SPIE Belgium ICS voorstelt voor de Stad Nijvel omvat een redundante infrastructuur verspreid over twee afzonderlijke sites. Deze complete oplossing maakt optimaal intern beheer van infrastructuur en systemen mogelijk, evenals een aanzienlijke verbetering van de softwareprestaties. Daarnaast heeft deze oplossing een soepele overgang mogelijk gemaakt naar een robuuste, gebruiksvriendelijke en veerkrachtige infrastructuur, inclusief hardware, software en diensten. De teams werkten samen aan de installatie van snelle en betrouwbare back-upsystemen voor gegevens en een uitgebreide DRP om de continuïteit van de dienstverlening te garanderen in geval van storingen.

De resultaten

De implementatie van de oplossing verliep zeer vlot, dankzij de effectieve samenwerking tussen het team van de Stad Nijvel en de experts van SPIE Belgium ICS. Gebruikers kunnen bovendien gebruikmaken van verbeterde prestaties op bepaalde virtuele servers, waardoor de algehele kwaliteit van de IT-service is verbeterd.

« Ik ben erg blij, dit is het begin van een lange samenwerking »
Xavier Pavot, systeemingenieur bij de Stad Nijvel

You do not have access to view this content.

Related tags

Gerelateerde berichten :


Voorgaand