Voorgaand
Homme barbu travaille sur bureau

Sinds de opmars van de IT zijn fysieke computers de norm geworden in organisaties. Cloudtechnologie biedt werknemers nieuwe gebruiksmogelijkheden en meer flexibiliteit. Met virtuele machines in de cloud kan uw organisatie het beheer van het IT-park en van de gebruikers naar een hoger niveau tillen. Ontdek samen met SPIE Belgium ICS uw volgende werkstation in de cloud.

Wat is een werkstation in de cloud?

Met de cloud kunt u virtuele machines op basis van het besturingssysteem Windows 10 van Microsoft opzetten en laten draaien. De cloud-native oplossing Azure Virtual Desktop biedt dezelfde gebruikerservaring als een fysieke machine: software installeren en gebruiken, werken en samenwerken in documenten, printopdrachten uitvoeren, documenten scannen …. Een werkstation in de cloud heeft voor organisaties en gebruikers heel wat voordelen in petto.

Wat zijn de voordelen van een virtuele machine?

1 – U wordt minder afhankelijk van een bepaalde computer

Een klassiek werkstation, dus een laptop of een vaste computer, biedt een gebruiker amper vrijheid.  De activiteit ervan wordt immers beperkt door de gebruikte machine. Een computer kan technisch verouderd zijn, stukgaan, verloren gaan of gestolen worden. Een virtuele machine vermindert de afhankelijkheid van een fysieke computer door de volledige werkomgeving naar de cloud te verplaatsen: de hard- en software én de werkdocumenten.

2 – U past de configuratie in real time aan in functie van uw noden

Virtuele machines bieden qua hardware enorm veel flexibiliteit. Met een paar muisklikken kan een configuratie worden aangepast en die wijziging is ook meteen van toepassing. Het is mogelijk om de hoeveelheid RAM, het aantal kernen en de kracht van de processor, en de schijfruimte van de harde schijf of SSD aan te passen en een grafische kaart toe te voegen. In tegenstelling tot een fysieke machine waarbij interventies aan de hardware vereist zijn, kunnen virtuele machines rechtstreeks vanuit een beheersinterface worden gewijzigd. De aanpassingen worden onmiddellijk geïmplementeerd zodat u niet hoeft te wachten om van uw nieuwe configuratie te kunnen genieten.

3 – Maak Bring Your Own Device aantrekkelijker

Azure Virtual Desktop maakt het makkelijker om BYOD in uw organisatie in te burgeren. De gebruiker heeft toegang tot zijn werkomgeving die de IT-beheerder heeft geconfigureerd via een client die op een apparaat naar keuze is geïnstalleerd. De werknemer kan immers een brede waaier aan apparaten gebruiken: computers met Windows, macOS of Linux, maar ook mobiele apparaten met Android of iOS. Voor elk van deze platformen zijn clients beschikbaar, maar ook toegang via een moderne browser die HTML5 ondersteunt voor meer toegangsmogelijkheden.

Azure Virtual Desktop door SPIE Belgium ICS

Laat uw nieuwe werkstation in de cloud installeren door SPIE Belgium ICS. Wij bieden beheerde diensten die de implementatie en het beheer van uw nieuwe werkomgeving vergemakkelijken. Neem contact met ons op via onderstaande knop om in contact te komen met ons verkoopteam, dat samen met u uw project op touw zal zetten.

Wij zijn SPIE Belgium ICS, uw toekomstige partner.


Voorgaand