Voorgaand
Salle avec des serveurs alignés

De cloud is een flexibele en krachtige technologie. Leveranciers zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud Platform reiken dan ook allerlei oplossingen en diensten aan. Die leveranciers van openbare clouddiensten bieden een ruime waaier aan gebruiksmogelijkheden en combinaties om in te spelen op een grote verscheidenheid aan noden. Toch is een volledig cloudbased model niet altijd geschikt wegens de specifieke noden die eigen zijn aan een organisatie. Ontdek de hybride cloud, een oplossing op maat voor uw organisatie.

Wat is een hybride cloud?

Bij de hybride cloud werken cloud-native diensten (zoals Microsoft Azure) samen met servers ter plaatse. Dankzij de hybride kenmerken kunt u namelijk binnen uw organisatie met uw eigen hardware werken in combinatie met externe diensten.

Ook kunt u verschillende openbare clouds gebruiken om toegang te krijgen tot diensten of SLA die het best inspelen op uw noden. Door hun onderlinge communicatie staan de platformen garant voor een beter beheer en een optimale wisselwerking.

Wat zijn de voordelen van een hybride cloud?

De hybride cloud biedt allerlei voordelen die uw middelen en productiviteit respectievelijk helpen te optimaliseren en verhogen.

1 – Zachte overschakeling naar de cloud

Wanneer u voor een hybride infrastructuur kiest, kunt u de hardware gebruiken die u al in huis hebt. U kunt uw huidige installatie immers aanwenden in combinatie met diensten van de nieuwste generatie om uw migratie naar de cloud vlotter te laten verlopen.

1 – Minder kosten

Met de hybride cloud kunt u uw bestaande hardware blijven afschrijven en tegelijkertijd uw investeringen in CAPEX terugschroeven. De cloud is gebaseerd op een OPEX-model, met minder zware investeringen in infrastructuur.

2 – Flexibiliteit van de cloud

Bij een installatie ter plaatse bent u gebonden aan een vaste configuratie van de hardware, met weinig ruimte voor evolutie. Dankzij de hybride cloud kunt u de beschikbare hardware maximaal benutten en hebt u meer kracht en capaciteit dankzij externe diensten afgestemd op uw noden.

3 – Meer controle

Bij bijzondere gebruiksvormen moet u controle houden over bepaalde elementen zoals een specifieke soort gegevens, toepassingen of bijzondere configuraties. Een hybride oplossing biedt het beste van de twee werelden: controle over uw infrastructuur ter plaatse en daarbij ook nog eens de flexibiliteit en kracht van de cloud.

Waarom kiezen voor de hybride cloud?

De hybride cloud biedt uw organisatie tal van mogelijkheden. Een hybride oplossing draagt bij tot een zachte overschakeling naar de cloud én een grote verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden. Ontdek het volledige potentieel van uw activiteit dankzij een moderne, flexibele en resilient infrastructuur.

SPIE begeleidt u

Onze experten begeleiden u bij de ontwikkeling van uw nieuwe hybride cloudomgeving op maat. Ontdek onze evaluatietool Hybrid Cloud Roadmap, die u begeleidt bij elke stap van uw transformatie naar een hybride infrastructuur. Wij zijn SPIE Belgium ICS, uw toekomstige partner.


Voorgaand