Voorgaand

Tegenwoordig is één van de prioriteiten van een bedrijf de digitale transformatie die leidt tot een bijsturing van de strategieën op vlak van IT. Het is een proces dat waarde, groei en concurrentievoordeel creëert via een nieuw aanbod en nieuwe businessmodellen. Deze transformatie vraagt vooral een verandering op het gebied van IT. Technologie is voortaan een drijfveer voor verandering en innovatie van de business die het bedrijven mogelijk maakt om te differentiëren op de markt. Sommige bedrijven hebben dit goed begrepen en zijn daarom begonnen hun IT-infrastructuur snel te moderniseren.

De modernisering van het datacenter als IT-transformatie

Talrijke bedrijven zijn tegenwoordig op zoek naar een uniek systeem voor datacenterinfrastructuur dat reken- en opslagcapaciteit aanbiedt. De IT-teams van deze bedrijven willen op die manier het uitrollen en het beheer van de infrastructuur vereenvoudigen, maar ook de Cloud efficiënter gebruiken en de ondersteuning van businesstoepassingen vergroten.

Om te beantwoorden aan al deze verwachtingen en deze vraag naar IT-innovatie binnen bedrijven, is de modernisering van de datacenterinfrastructuur d.m.v. hyperconvergence een uitstekende oplossing. Kortom, deze infrastructuur groepeert het geheel van onderdelen van een klassieke infrastructuur (opslag-, reken- en netwerkcomponenten, …) in één softwareplatform dat als één geheel kan worden beheerd.

Welke voordelen heeft deze oplossing?

Een datacenter omvormen tot een hypergeconvergeerde infrastructuur brengt heel wat voordelen met zich mee. Een van de voornaamste is met name de vereenvoudiging van de infrastructuur en de vermindering van materiële investeringen. Deze digitale transformatie zorgt ook voor een betere gebruiksvriendelijkheid en grotere productiviteit. De hypergeconvergeerde infrastructuur in statistieken:

  • 73% sneller uit te rollen dan een infrastructuur met standaardservers
  • 81% minder tijd nodig om opslagcapaciteit uit te rollen
  • 98% minder stilleggen
  • Een vermindering van 59% van de exploitatiekosten

Een steeds meer aangenomen oplossing

Hyperconvergence wordt tegenwoordig door een groot aantal bedrijven toegepast en staat dus niet langer in zijn kinderschoenen. Volgens een studie van IDG zegt ongeveer 85% van de marktleiders op vlak van IT een hypergeconvergeerde infrastructuur te hebben geïmplementeerd of denkt dit te doen. Terwijl de algehele uitgaven voor hypergeconvergeerde infrastructuur in 2016 nog € 1,7 miljard bedroegen, wordt verwacht dat deze zullen toenemen tot € 6,7 miljard in 2021.

De hyperconvergence-oplossingen van Dell EMC

Van de verschillende merken die onze experts kennen, bevelen wij Dell EMC aan. Dell EMC biedt verschillende oplossingen voor een hypergeconvergeerde infrastructuur aan, zoals VxRail en VxRack.

“VxRail is de gemakkelijkste weg naar Hybrid cloud, het biedt de mogelijkheid om te genieten van  de operationele eenvoud  van de Cloud in het eigen datacenter. Dankzij de adoptie van een all-in-one hyperconverged appliances op basis van VMware technologie kunnen IT organisaties meer ruimte krijgen om focus leggen op innovatie en business initiatieven.”  Gregory Oldyck, VxRail Specialist – Belgium & Luxembourg.

Een studie uitgevoerd bij de werknemers van zeven klanten (+/- 20.000) heeft de verscheidene voordelen van de oplossingen Dell EMC HCI aangetoond. Het gaat onder andere om voordelen in productiviteit van het IT-team en de gebruikers, maar ook om een daling van de kosten voor de IT-infrastructuur. De studie toont immers aan dat de implementering, het onderhoud en de ondersteuning van deze oplossing eenvoudiger zouden zijn, maar ook minder kostelijk dan bij een klassieke infrastructuur. Onze ICS-afdeling, erkend Dell Platinum Partner, zal uw bedrijf zo goed mogelijk adviseren in uw keuze voor een oplossing van hypergeconvergeerde infrastructuur.

 

Sponsored by 

Related tags :


Voorgaand