Voorgaand

Op 14 januari 2020 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. Dat betekent dat als uw computer op het besturingssysteem Windows 7 draait, hij geen beveiligingsupdates meer zal ontvangen. De computer zal nog steeds opstarten en blijven werken, maar hij zal gevoelig zijn voor virussen en malware. Het wordt dus sterk aangeraden om over te stappen op een modern besturingssysteem zoals Windows 10. In dit artikel geven we drie redenen waarom u als bedrijf moet overstappen op Windows 10.

Uw computerpark beveiligen

Zoals hierboven werd toegelicht, verhoogt de stopzetting van de ondersteuning van Windows 7 door Microsoft het risico op hacking. Dit besturingssysteem, dat in 2009 gelanceerd werd, heeft zwakke punten op het vlak van beveiliging, waardoor het niet altijd aansluit op de eisen van de huidige IT-wereld. Vandaag zijn het niet meer alleen dubieuze sites die malwareprogramma’s bevatten en geïnfecteerd kunnen worden. Ook bepaalde volledig conforme sites worden aangevallen.

Windows 10 werd ontworpen voor de moderne IT-wereld en voldoet beter aan de huidige eisen. Zijn beveiligingsniveau is veel hoger dan dat van Windows 7. Dankzij een aantal jaren extra ervaring in de strijd tegen cyberaanvallen biedt Microsoft met Windows 10 betere intrinsieke beveiligingsfuncties dan bij Windows 7. Naast een betere beveiliging wordt het besturingssysteem gekenmerkt door een beter geheugenbeheer, een hogere performance en minder incidenten. Bovendien is Windows 10 de beste keuze om applicaties zoals O365, Salesforce enz. te laten draaien in publieke clouds. De toegangsbeveiliging voor de meeste openbare clouddiensten werd namelijk verbeterd en daarom is een besturingssysteem noodzakelijk dat up-to-date is en compatibel met deze ecosystemen.

Uw computerpark moderniseren

Oude computers die geüpgraded worden naar Windows 10 kunnen compatibiliteitsproblemen ondervinden, wat meer problemen dan besparingen oplevert. Zo zullen computers die niet compatibel zijn met Windows 10 bij de migratie trager zijn en de productiviteit van uw medewerkers verlagen.

De beëindiging van de ondersteuning van Windows 7 kan een goede gelegenheid zijn om een IT-park met een zekere leeftijd te vernieuwen en de gebruikers een modernere werkplek aan te bieden. De nieuwe generatie computers is sneller, veiliger en levert betere prestaties. Bovendien kunnen bij de overgang naar het nieuwe besturingssysteem ook de werkposten aangepast worden met tools waarmee uw medewerkers op verplaatsing kunnen werken, op elk moment toegang hebben tot hun gegevens en gemakkelijker kunnen samenwerken.

Uw budget beperken

Niet overstappen naar Windows 10 of dit besturingssysteem op oude computers installeren, kan duurder uitvallen dan verwacht. De kosten kunnen zeer hoog oplopen als uw netwerk moet worden opgekuist na een geslaagde aanval met ransomware of bij een gedwongen stillegging van de activiteiten door een virus. Volgens IBM Security zouden de kosten van een datalek 3,5 miljoen euro bedragen.

Bovendien kunnen bepaalde gereglementeerde sectoren boetes krijgen als het niet ondersteunde systeem deze bedrijven aan conformiteitsrisico’s blootstelt.

Device-as-a-Service van SPIE Belgium – Afdeling ICS

Om al deze redenen wordt aangeraden om over te stappen op een modern besturingssysteem zoals Windows 10. SPIE Belgium – Division ICS biedt Device-as-a-Service aan voor uw bedrijf. Dat is een oplossing waarbij we hardware met Windows 10 aanbieden die bij ons geconfigureerd werd en klaar is voor gebruik. We rollen ze uit in uw site, beheren de Windows 10-updates en standaardapplicaties, coachen uw medewerkers bij de opstart, ondersteunen als er problemen zijn met het materiaal en bieden de mogelijkheid om deze dienst als OPEX te financieren.

Related tags :


Voorgaand