Voorgaand

In het licht van de digitale transformatie is het voor de IT-beslissingnemers en HR-departementen een grote uitdaging om de gepaste IT-profielen te rekruteren. Om zich aan te passen moeten deze spelers oplossingen vinden die een antwoord bieden op de impact die gecreëerd wordt door de nieuwe IT- en business-behoeften. In dit artikel leggen we uit waarom het externaliseren van uw IT-diensten aan een gespecialiseerd en on-site team een interessante oplossing is.

Zich aanpassen aan de digitalisering van de bedrijven

Steeds meer bedrijven beginnen zich digitaal te transformeren om te kunnen blijven groeien, hun gebruikers doeltreffender en performanter te maken en om te kunnen blijven innoveren. De mobiliteit van de medewerkers, de hyperconnectiviteit van de gebruikers, de snelle en voortdurende technologische evolutie en de geboorte van de digitale onderneming 3.0 enz. doen de IT-vragen pijlsnel stijgen. Tegenover deze steeds groeiende werkmassa kunnen de IT-beslissingnemers en hun teams soms maar moeilijk volgen waardoor ze zich niet meer op hun core business kunnen focussen.

Een oplossing om in de huidige context te rekruteren

Nog steeds in de context van de digitale transformatie van de wereld en de bedrijven, kijken deze laatste tegen een aanzienlijke challenge aan. Hoewel de informaticabehoeften maar blijven toenemen, wordt het tekort aan informaticaprofielen geschat op 18.000 werknemers. De meest gegeerde experts zijn developers, integratoren, consultants en IT-ingenieurs. De organisaties en HR-diensten worden dus geconfronteerd met een woelige talentenoorlog waardoor het snel rekruteren van de gepaste medewerkers een zeer moeilijke opgave wordt.

Interne HR-medewerkers steunen bij het rekruteren

Bedrijven die niet uit de ICT-sector komen en waarvan de HR-medewerkers geen verticale kennis heeft van de ICT-markt, kunnen het soms moeilijk krijgen tijdens de zoektocht naar de gepaste profielen. En als de rekruteringen zouden bevroren worden, moet de organisatie een alternatief vinden. Ook als er een behoefte bestaat om snel te rekruteren, kan de onderneming geremd worden door een lang intern aanwervingsproces.

De oplossing? Uw IT-diensten delegeren aan een gespecialiseerd en on-site team

Om deze drie redenen hebben organisaties er alle belang bij om een beroep te doen op een gespecialiseerde IT-dienstverlener die gespecialiseerde IT-profielen ter plaatse voorziet. Terwijl de IT-beslissingnemer zich op zijn core business kan concentreren, zorgt het externe bedrijf ervoor dat het de IT-medewerker(s) vindt die 100% voldoet/voldoen aan de behoeften.

Onze in IT gespecialiseerde Business Unit IT Talents Outsourcing biedt een oplossing voor uw rekruteringen dankzij de unieke en gerichte resources die ze biedt, volledig afgestemd op uw behoeften. Onze rijke portefeuille IT-profielen en onze expertise in het domein maken het ons mogelijk uw IT-team snel te ondersteunen.

Bovendien ondersteunt IT Talents Outsourcing uw HR-departementen op verschillende manieren. Het administratief beheer wordt gefaciliteerd, de missies kunnen kort maar ook langer zijn met een grote flexibiliteit, en de rekrutering komt in een versnelstroom.

Geniet van alle voordelen van externe consultants binnen uw IT-teams!

Related tags :

Gerelateerde berichten :


Voorgaand